SC BLEXFOR COMPANY SRL este o companie cu traditie in foraj, aflata in continua expansiune pe piata de profil.

In cadrul activitatii noastre, oferim servicii de calitate atat pentru sectorul industrial, cat si pentruclientii casnici, acordand fiecarui client in parte o atentie deosebita.

Beneficiind de aportul unui personal bine calificat, societatea noastra executa toate lucrarile de foraj (foraje puturi de apa, foraje industriale, protectii catodice, pilotaje) cu profesionalism, fapt ce conduce la realizarea unor lucrari durabile si care necesita operatiuni de intretinere minore.

Forajul unui put de apa, indiferent ca este de mica, medie sau de mare adancime, este o lucrare inginereasca de o complexitate deosebita, care pune in opera cunostinte de geologie, geotehnica, mecanica, electricitate, constructii, etc. si are ca scop rezolvarea problemei clientului, si anume alimentarea cu apa.

Pornind de la nevoile clientului, in ceea ce priveste calitatea apei – potabila, menajera, industriala, etc. – si debitul necesar de apa, se stabileste prin proiectul de executie: adancimea de foraj, diametrul de forare, diametrul de tubare, tipul si dimensiunea burlanelor si a filtrelor, tipul (granulatia) pietrisului margaritar, tehnologia de forare, executarea inchiderilor de strat si modul de punere in productie.

O importanta deosebita in faza de proiectare o au informatiile din zona respectiva privind forajele deja existente si STUDIUL HIDROGEOLOGIC.De asemenea, un pas important in constructia forajului il constituie obtinerea AVIZULUI DE GOSPODARIRE A APELOR emis de REGIA NATIONALA APELE ROMANE. Se acorda o importanta aparte acestui aviz datorita faptului ca executia forajelor fara acest aviz intra in domeniul penal al pedepselor.

Forajul propriu-zis este la fel de important ca si celelalte etape anterioare datorita faptului ca presupune din partea sondorului bune cunostinte de geologie, o buna apreciere legata de succesiunea si calitatea straturilor. Confirmarea acestor aprecieri este data de masuratorile geofizice (carotajul)

In aprecierea finala a calitati lucrarii,un rol important il are si amplasarea corecta a filtrelor in dreptul straturilor acvifere si introducerea pietrisului margaritar corespunzator acestor straturi.
Ultimile etape ale unui foraj se refera la limpezirea apei si la determinarea parametrilor putului; nivelul hidrostatic, nivelul hidrodinamic si debitul putului. In functie de acesti parametrii se alege tipul pompei submersibile si se stabileste adancimea de montaj in put.

Durata de viata a unui put de apa, care poate depasi 25 ani, este influentata de modul de exploatare. Aceasta trebuie sa se faca in mod continuu si cat mai constant.

Pornirile si opririle dese au ca urmare depuneri de nisip, care in final duc la nisiparea putului, in acest caz fiind necesara o operatiune speciala si anume denisiparea.

De regula un put de apa construit corect are o durata de exploatare foarte mare.
Atunci cand una sau mai multe etape din constructia putului au fost executate defectuos, functionarea putului va avea de suferit, iar durata de functionare va fi scurta datorita nisiparii.
In afara de cauzele provenite dintr-o executie necorespunzatoare, mai exista si cauze naturale.

Datorita pornirilor pompei submersibile, cantitati mici de nisip se depun pe fundul putului, iar de-a lungul timpului depunerile obtureaza pe rand filtrele si scade debitul.
Operatiile de reparatie a unui put de apa constau in:
- debransarea instalatiei electrice de alimentare si a instalatiei de transport a apei
- extragerea pompei submersibile;
- masurarea parametrilor putului;
- eliminarea depunerilor de nisip si limpezirea apei;
- determinarea parametrilor de functionare;
- inlocuirea snurului de ancoraj;
- montarea pompei;
- refacerea legaturilor.

O inspectie anuala a putului de apa este mai rentabila deoarece preintampina eventualele defectiuni aparute pe parcursul functionarii.

Descarca: Contract Cadru